Bp-en erődemonstrációt tart a Munkásőrség; a felfegyverzett munkásőrök vörös zászlókkal feldíszített teherautókon a Belgrád rakpartra, a központi gyülekezőhelyre vonulnak; innen 14.30-kor indulnak el, 130 fős egységekbe osztva, a kijelölt útvonalakon. A menetet civil ruhás nyomozók kísérik, akik a nemtetszésüket hangoztatók közül mintegy 200 főt bekísérnek a rendőrségre.

    Közzéteszik az 1957: 24. tvr.-t a jogellenesen külföldre távozott személyek hazatérésének megkönnyítéséről; nem vonható felelősségre az, aki 1956. október 23. és 1957. január 31. között lépte át a határt, és március 31-éig bejelenti hazatérési szándékát; az április 1. után hazatérők egyéni elbírálás útján mentesülhetnek a büntetőeljárás alól. május 31.

      Befejeződik a Kádár János vezette magyar küldöttség moszkvai látogatása. Kádár a megbeszélések során élesen támadja Nagy Imrét és a jugoszláv vezetőket; a szovjet pártvezetés helyesli Nagy Imre és társai „megfelelő szigorú [értsd: bírósági] felelősségre vonását”. Kádár és Münnich Ferenc kéri a szovjet vezetőket, hogy a magyar állambiztonsági, rendőri és határőrszervek megerősítésére biztosítsanak szovjet tanácsadókat. — A tárgyalásokról közös közleményt adnak ki. április 2. Megegyeznek a szovjet gazdasági segítségről, amelynek keretében a Szu hosszú lejáratú hitelt nyújt: Mo 1957-ben 875 millió rubel értékű1 árut és devizahitelt kap. Előirányozzák, hogy megállapodást írnak alá a Mo-on állomásozó szovjet csapatok jogi helyzetéről. május 27.