1957. április
1957.

április 2.

Ülést tart az MSZMP IIB. Kádár János beszámol a márciusi moszkvai tárgyalásokról. „Szóba került Nagy Imréék kérdése is. Mi vetettük fel. Az elvtársak helyeslik, hogy megfelelő szigorú felelősségre vonást eszközöljünk. Az elvtársak nézete szerint az megfontolás tárgyát képezheti, hogy rövidebb vagy hosszabb idő múlva […], de helyeslik, hogy ez megtörténjék.” — Az IIB állást foglal az LB Népbírósági Tanácsának felállításáról. április 3.

    A Nsz a szerkesztők figyelmetlenségéből gunyoros, leleplező álhírt közöl a Kortárs címmel aznap induló szépirodalmi folyóirat első számáról. A híradás szerint megjelenik például Darvas József „A hintáslegény” c. novellája, Mesterházi Lajos „Felhős égbolt” c. regényrészlete és Tamási Lajos „Én vétkem” c. verse. szeptember 1.

      1957.

      április 4.

      Bp-en 1300 bp-i, Fejér, Hajdú-Bihar, Komárom és Pest megyei résztvevővel megtartja zászlóbontó ünnepségét az újjáalakult úttörőmozgalom. — A Képes Gyermekújság c. lap ismét Pajtás címmel, az Úttörőszövetség központi lapjaként jelenik meg.