1967.

április 28.

Az USA-ban letartóztatják Muhammad Ali ökölvívó-világbajnokot, mert vallási meggyőződésére hivatkozva megtagadja a bevonulást. június 1. New York állam sportbizottsága visszavonja hivatásos ökölvívói engedélyét és megfosztotja nehézsúlyú bajnoki címétől. — Alit végül öt év börtönbüntetésre ítélik. Három évvel később az ítéletet a Legfelsőbb Bíróság megsemmisíti.

    A sajtó híradása szerint „hormonális hatáson alapuló fogamzásgátló tabletta kerül forgalomba. Akik a szert alkalmazni kívánják, a rendelőintézetek szakorvosaihoz fordulhatnak, s tőlük kapnak megfelelő tájékoztatást a felhasználás módjáról.” (Az Infecundin nevű gyógyszer kizárólag nőgyógyászati szakrendelésen írhatták fel, azt körzeti orvos vagy magánorvos receptjére a gyógyszertárak nem szolgáltathatták ki.)

      A Szojuz–1 űrhajó energiaellátási zavarai miatt a repülést lerövidítik. A háromszemélyes Szojuz–2 indítását törlik, a tervezett összekapcsolódás elmarad. 1968. október 26. — A Szojuz–1 visszatérő egységének ejtőernyője nem nyílik ki, a földhöz csapódó kabinban Vlagyimir Komarov életét veszti.