1972.

február 25.

Az újonnan kinevezett r. kat. főpapok (Fábián Ár­pád c. püspök, szombathelyi apostoli kormányzó, Lékai László c. püspök, veszprémi apostoli kormányzó, Kádár László veszprémi segédpüspök és Endrey Mihály pé­csi segédpüspök) leteszik az esküt az ET elnöke előtt.

    Az e napon elfogadott kormányrendelet szerint a kötelező betegbiztosítást kiterjesztik a kis-iparosokra, a magánkereskedőkre, az egyéni gazdálkodókra és az egyszerűbb mezőgazdasági szövetkezetek tagjaira. április 1. — Határoznak a Budapesti Nemzetközi Vásár áttelepítéséről a Városligetből Kőbányára.

      Kádár János és Fock Jenő, az Mt elnöke Bukarestbe látogat. 1977. június 15. — A kétnapos tárgyalás végén aláírják az 1968-ban lejárt barátsági, együttműködési és kölcsönös segítségnyújtási szerződést megújító dokumentumot. — A közös emlékeztető többek közt előírja, hogy a külügyminisztériumok fejezzék be a két főkonzulátus megnyitására vonatkozó tárgyalásokat. 1973. november 28. A kiadott közös nyilatkozatban, a román fél merev ellenállása miatt, a nemzetiségi kérdést semmilyen formában nem szerepel.