1983.

július 27.

Halda Alíz levélben kéri Markója Imre igazságügy-minisztert, hogy közöljék vele a kivégzett Gimes Miklós sírjának helyét. — Közel egy évi huzavona után az illetékes igazságügyi, büntetés-végrehajtási hivatalok és pártszervekazzal utasítják el kérését, hogy nem készültek feljegyzések a temetések helyéről. 1984. március 16.

  1983.

  július 21.

  Henryk Jablonski, a lengyel Államtanács elnöke bejelenti, hogy a szejm másnapi hatállyal megszünteti a hadiállapotot. E napon elfogadják az amnesztiáról szóló törvényt, amely 1792 fogva tartott személyt érint. A közkegyelem nem vonatkozik a Szolidaritás és a Társadalmi Önvédelmi Bizottság több száz tagjára. 1984. július 21.

   1983.

   július 18.

   Kádár János vezetésével párt- és kormányküldöttség utazik ötnapos látogatásra a Szu-ba. — A tárgyalások végén 1990-ig meghosszabbítják a magyar–szovjet timföldegyezményt; megálla-podnak kész ipari üzemek szállításáról Mo-ról a Szu-ba.

    1983.

    július 15.

    A Komplex Külkereskedelmi Vállalat szerződést köt négy osztrák vállalattal a Ferihegy–2 repülőtér felépítésére. A tervezett költség 654 millió schilling. — Fedezetül a magyar–osztrák államközi megállapodásban rögzített 300 millió dolláros hitelkeret szolgál. Ebből a hitelből épül fel az Atriuim Hyatt és a Forum Szálloda, valamint a Budapest Kongresszusi Központ.

     1983.

     július 9.

     Marjai József magyar és Rudolf Rohlíček csehszlovák miniszterelnök-helyettes Komáromban tárgyal. Megállapodás születik a bős–nagymarosi vízlépcsőrendszer építésével kapcsolatos kérdésekről; a két fél vállalja a munkálatok folytatását, ugyanakkor kidolgozzák a vízlépcső építésének és üzembe helyezésének új ütemtervét. október 10.