1985. április
1985.

április 1.

Lázár György miniszterelnök vezetésével párt- és kormányküldöttség utazik Moszkvába. — A delegáció tagjai részt vesznek a „Magyarország felszabadulásának 40. évfordulója” alkalmából rendezett jubileumi kiállítás megnyitóján. — Aláírják az 1985 és 2000 közötti időszakra szóló gazdasági és műszaki-tudományos együttműködésről szóló egyezményt. — Lázárt fogadja Mihail Gorbacsov, az SZKP KB főtitkára.

    1985.

    április 7.

    Mihail Gorbacsov, az SZKP KB főtitkára bejelenti, hogy a Szu, az amerikai válaszlépésektől függetlenül, 1985 novemberéig befagyasztja a közepes hatótávolságú rakéták európai telepítését. — Gorbacsovnak az űrfegyverkezés kölcsönös moratóriumára és a hadászati támadófegyverek fejlesztésére vonatkozó javaslatát az amerikaiak elutasítják.

      1985.

      április 11.

      A L’Unità, az OKP lapja közli Federigo Argentierinek Bill Lomaxszal készített interjúját. Lomax az interjúban a Gramsci Intézetben rendezett vitáról beszél, amelynek tárgya Nagy Imre addig publikálatlan, 1953. június 27-én tartott beszéde volt. — Mo római nagykövete tiltakozik az OKP-nál.