Major László, az MSZMP szóvivője közli: a román vezetés elfogadta az 1989-re javasolt legfelső szintű eszmecserét és azt, hogy azon közös deklaráció szülessen a nemzetiségi kérdésről. Román részről hajlandók a gazdasági együttműködés kiszélesítésére és arra, hogy újból összeüljön a kulturális vegyesbizottság, s hogy közös testület vizsgálja meg a Mo-on tartózkodó román állampolgárok helyzetét.

  Grósz Károly, az MSZMP főtitkára, az Mt elnöke és Nicolae Ceauşescu, az RKP főtitkára, államelnök Aradon találkozik. — A magyar pártvezetés megosztott volt a román meghívás elfogadása tekintetében; a találkozó helyszínét is a román fél jelölte meg. — A tárgyalás érdemi eredmény nélkül ér véget; a közös közlemény román javaslat alapján készül el. augusztus 30. Az egyetlen megállapodás, hogy későbbiekben magyar tanácsi küldöttség utazhat Romániába „a településfejlesztési program tanulmányozására”.

   1988.

   augusztus 25.

   E napon eldől, hogy heteken belül felszámolják a Ganz-Mávagot, mert a költségvetés nem hajlandó átvállalni a cég 17 milliárdos adósságát. — Tatai Ilona, az MSZMP PB tagja kijelenti: veszteséges termelésre és kivitelre még államközi szerződések alapján sem kötelezhetők a magyar vállalatok, mert e megállapodásokért az államnak kellene viselnie a felelősséget.