1989.

március 30.

Az ÁBMH bejelenti, hogy áprilistól új vállalkozói kölcsönt igényelhetnek az újrainduláshoz azok, akik a munkaerő-közvetítő szervek segítségével sem tudnak egy hónap alatt elhelyezkedni. Azt is közlik, hogy míg januárban mintegy 500 ember kapott munkanélküli segélyt, ez a szám március végére már tízszeresére nőtt.

    Ülést tart az MSZMP KB. április 12. A testület a politikai nyilvánosság fejlesztéséről, a tájékoztatási törvény alapelveiről és a párt sajtópolitikájának elveiről szóló állásfoglalások tervezetéről tárgyal. Szóbeli jelentést hallgatnak meg a politikai rendszer reformjáról a párton belül folytatott viták tapasztalatairól, a KISZ XII. kongresszusának előkészületeiről, valamint személyi kérdésekről. Az Ogy elnökévé történt megválasztása miatt Szűrös Mátyást felmentik KB-titkári tisztségéből és az ogy-i MSZMP-képviselőcsoport vezetése alól; e feladattal a KB ideiglenesen Grósz Károly főtitkárt bízza meg.

      A rákoskeresztúri köztemető 301-es parcellájában megkezdődik Nagy Imre, Gimes Miklós, Losonczy Géza, Maléter Pál és Szilágyi József jeltelenül eltemetett holttestének kihantolása. április 1. Kegyeleti okokból csak a családtagok, a TIB képviselői, a szakértők, valamint Borics Gyula igazságügy-minisztériumi államtitkár vesz részt az exhumáláson.